Molde Jazz - og fy flate hos fire flate! 

Hei!!


Vi har akkurat spilt på Molde Jazz festivalen og hadde det fint! Meg hadde det gøy med å prøve å unngå å bruke den brukne lang fingeren på venstre hånd mens kammerat Erik spilte ekstra mye for å rekke over toner Meg, Martin ikke klarte å spille!  Men de likte oss, og vi hadde det gøy for det!

Festival avisa Fire Flate skrev bla.  

"Denne barnejazzkonserten er noe av det beste Moldejazz har levert, de har flotte sanger med morsomme, enkle tekster som gjør at både barn og voksne blir med i historien teksten formidler."

les her


Foto:  Thor Egil Leirtrø

FINGEREN!!  men jeg tapet bare knokkelen på langfingeren under konserten...shhh...

Rottefangerbilen er en klassiker! 

PV magasinet heter PV magasinet fordi det er et magasin og PV er en forkortelse av Person vågn og var en bil som VOLVO lagde i gamle dager. Men de lagde også en annen bil som lignet og som het DUETT. Den het Duett fordi den kan brukes til to ting minst, å frakte både mennesker og ting. Meg og kammeraten min er mennesker og vi spiller på ting: på gitarer, trombone, keyboard, xylofon, theremin, bass, munnspill og litt til... I det siste nummeret av PV magasinet skriver de om rottefangerbilen, en 1961 modell som vi bruker i Meg og kammeraten min når det ikke går et passende tog eller no'. De fulgte oss da vi spilte på 100 års jubileumet til ILA skole i Oslo. Dessuten tok de mange fine bilder. Takk til både Ila og Hans-Petter Lyshaug!

kan du norsk?  

Hei!

NRK P1 har et program der de snakker norsk, programmet heter faktisk norsk på norsk og med fare for å gjenta meg selv så legger jeg ut hva de sa om plata her!
Her er en link til nrk siden

https://radio.nrk.no/serie/norsk-paa-norsk#t=49m32s


og les here! 

NRK P1 

"En imponerenede plate tvers gjennom, snadder for både store og små. Jeg kan ikke huske noen gang å ha hørt en så bred musikalsk plate for barn.

Liker du skikkelig dårlig lyd? da kan du høre anmeldelsen her...men husk å skru lyden langt NED!

Meg og kammeraten min lager landets mest fornøyelige barnemusikk 

                                                 Dagens NæringslivBarnekulturen må ta opp i seg det moderne liv, noe annet ville vært uansvarlig av oss. Men det hadde vært greit om det var plass til lite grann ettertanke og poesi også. Derfor er det viktig med barnemusikkprosjekter som Meg og kammeraten min, som i flere år nå har vært en reell arvtager til Knutsen & Ludvigsen hva angår 
musikalsk kvalitet og oppfinnsomhet, forunderlige og barnlige tekstunivers, visuelt klovneri og eksistensielt alvor. På den nye platen «Gjenta-jenta» har Meg (i 
det daglige kjent som produsent, tekstforfatter og singer/songwriter Martin Hagfors) fått en ny kammerat, Erik Johannessen (som jevnlig drar i bindersen som 
trombonist i Jaga Jazzist), og ellers et tipp topp lag med strålende musikere fra jazz og rock, som Haugen-brødrene i Hellbillies, Amund Maarud, Lars Horntveth og mange flere. Her balanseres varm barnslighet med vanlig, men spennende musikk som de fleste vil kunne ha glede av, men som også gir lille Lucas og kompani 
litt motstand. Noe ekstra å bryne knollen på. Melodier med blåtoner og uventede venstresvinger. Låter som «Et barn ble født i Bertils hjem», «Heia, Snusken!», «Er det langt til Finland?» og det irriterende fengende tittelkuttet burde gå på repeat i de fleste barneskoler og i mange barnehager også. De lettere psykedeliske tegningene, og aktivitetsheftet som følger med platen, kan også så gode spirer i barnas bevissthet, og gi dem nyss om at en annen verden enn vår egen fortsatt er mulig. 

Audun Vinger skriver om musikk 

for Dagens Næringsliv

Sokken min er våt